Penzioneri iz Kotor Varoša učestvovali na druženju na planini Borja

Autor: Slaven Šubara / Datum: 02.07.2018. 09:09

Trećem po redu druženju penzionera na izletištu Solila na planini Borja kod Teslića odazvalo se oko 2000 penzionera sa područja opština Kotor Varoš, Teslić, Petrovo i Čelinac.

Druženju su prisustvovali i predsjednik Udruženja penzionera Srpske Rade Rakulj, ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Dragan Bogdanić, predsjednik Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske Mladen Milić, te premijer Republike Srpske Željka Cvijanović koja je najavila nove intervencije Vlade Srpske za poboljšanje statusa penzionera.

"U ime Vlade sam, zajedno sa penzionerima, dogovorila još nekoliko poteza u narednom periodu. Svakako biće još jedna intervencija, a usaglasili smo se da pokušamo prvo da djelujemo prema onima koji imaju najniže penzije", rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je istakla da je Vlada Srpske zajedno sa penzionerima dosta toga uradila u prethodnom periodu.

Ona kaže da je jako ponosna na mjeru prebacivanja isplata penzija na trezor, što je dovelo do apsolutne sigurnosti i redovnosti isplate, iako je u vrijeme donošenja ta odluke djelovala prilično hrabro i nije uživala punu podršku.

Izvor: KVdanas.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…