Pjesnik Vid Vukelić sa kotorvaroškom djecom

Autor: Slaven Šubara / Datum: 21.03.2018. 08:31

Dječiji pjesnik Vid Vicko Vukelić se u Narodnoj biblioteci u Kotor Varošu družio sa školarcima i predškolcima, koji su uglas pjevali njegove pjesmice i odgovarali na pitalice, pošalice i zagonetke.

“Kada se piše za djecu ne možete tražiti da se obogatite, ali pjesnici za djecu moraju imati promocije, da djeca dožive tu energiju, što je danas bio slučaj. Prvi put gostujem u Kotor Varošu i iznenađen sam pozitivnim prijemom”, istakao je Vukelić.

Bojana Vasić, direktor Narodne biblioteke Kotor Varoš koja je današnje druženje organizovala povodom 20. marta, Svjetskog dana pripovijedanja, istakla je da su Vukelićev pristup i njegova pozitivna energija način kako treba raditi sa mlađim uzrasnim kategorijama i usmjeravati ih na pravi put.

“Ujedno smo djecu približili biblioteci i knjigama i zainteresovali ih za čitanje”, rekla je Vasićeva i dodala da će saradnja sa Vukelićem biti nastavljena.

Vid Vicko Vukelić, književnik iz Banjaluke i jedan od najtiražnijih pjesnika za djecu na ovim prostorima, do sada je objavio sedam knjiga i četiri slikovnice za djecu, koje su rasprodane u kratkom vremenskom roku.

Vukelić redovno nastupa na prestižnim festivalima poezije za djecu u bivšoj Jugoslaviji, pjesme su mu objavljene u vodećim časopisima za djecu sa tog prostora, a stalni je saradnik “Ježurka”, časopisa iz Banjaluke. (SRNA)

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…