Pjesnikinja Borica Đekanović družila se sa osnovcima iz Šipraga

Autor: Slaven Šubara / Datum: 23.04.2017. 15:11

U četvrtak 20. aprila u OŠ „Petar Kočić“ u Šipragama organizovano je druženje učenika sa pjesnikinjom Boricom Đekanović.

Borica je rođena u Grabovici, a već dugi niz godina živi i radi u Njemačkoj.

Poezija je njena najveća ljubav još od djetinjstva, a pisanjem pjesama za djecu bavi se posljednjih nekoliko godina i do sada je objavila dvije zbirke „Kad trave zamirišu“ i „Ukus zrele maline“.

Školskim bibliotekama OŠ „Petar Kočić“ Borica je poklonila nekoliko primjeraka svoje druge zbirke i „Antologiju savremenog stvaralaštva za decu srpskih pisaca u rasejanju“ u koju su uvrštene i njene pjesme.

Druženju sa učenicima ove škole prisustvovali su kotorvaroški slikar Branko Rusmir i penzionisani nastavnik srpskog jezika Filip Perišić.

Cilj ovog druženja je promocija pisane riječi i razvijanje ljubavi prema književnosti kod učenika.

Izvor: glaskotorvarosa.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…