Pjesnikinja poklonila knjige Narodnoj biblioteci u rodnom gradu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 14.08.2016. 11:33

Pjesnikinja iz Grabovice kod Kotor Varoša Borica Perišić Đekanović, koja živi i stvara u Stutgartu, prilikom posjete kotorvaroškoj Narodnoj biblioteci poklonila je juče svoje dvije zbirke i Antologiju savremenog stvaralaštva za djecu srpskih pisaca u rasejanju, autora Ljubiše Simića i Aleksandra Čotrića.

”U ovoj sredini sam završila srednju školu. Knjige sam poklonila kotorvaroškoj Biblioteci u znak zahvalnosti  za ostvarenu saradnju  i promociju  moje prve zbirke „Kad trave zamirišu“”,  rekla je  Borica Perišić Đekanović. 

Predaji knjiga Narodnoj biblioteci prisustvovali su Filip Perišić, podpredsjednik Glavnog odbora  SPKD „Prosvjeta“ Republike Srpske i prof. Dr. Ostoja Đukić.
Po riječima Perišića, Borica je prvu zbirku pjesama „Kad trave zamirišu“ izdala 2012, a knjigu „Ukus zrele maline“ 2015. godine. Član je Kluba književnika URPUT iz  Štutgarta.

Prof. dr Ostoja Đukić je istakao da  zastupljenost sa četiri pjesme u prvoj Antologiji u rasejanju znači da se radi o afirmisanoj pjesnikinji, što predstavlja  veliki kulturni značaj za kotorvarošku kulturnu sredinu.

Na poklonjenim knjigama pjesnikinji se zahvalio direktor Narodne biblioteke Vukan Bjelić i poželio joj u narednom periodu uspješan nastavak književnog stvaralaštva.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…