Planinari pozivaju Kotorvarošane „Idemo na Bandijeru“

Autor: Slaven Šubara / Datum: 04.04.2017. 16:31

Povodom Dana opštine Kotor Varoš, PD „Mehanizam“ organizuje planinarsku akciju „Idemo na Bandijeru 1276 m“. Bandijera je narodni naziv za najveći vrh Ježice, a nalazi se u blizini Zelene linije staze Via Dinarica, ruta Grabovačka Rijeka – Vilenska Vrela. Okupljanje planinara i ljubitelja prirode je 23.aprila 2017.godine u 7:00 časova ispred Radničkog univerziteta.

Polazak organizovanim prevozom prema planinarskom domu Grabovačka Rijeka je u 7:30 časova . Nakon dolaska u dom i pauze uz kafu, čaj i keksiće, kreće se na stazu oko 9:00 časova . Povratak u planinarski dom  planiran je oko 18:00  časova, a povratak za Kotor Varoš organizovanim prevozom u 20:00 časova.

Cijena prevoza je 5,00 KM.

Staza je srednje teška, dužine 21 km, a svi učesnici moraju imati planinarske cipele (gojzerice), odjeću prilagođenu vremenskim prilikama, rezervnu presvlaku u rancu i hranu za jedan dan.

Svaki učesnik akcije je dužan da se pridržava plana kretanja i da poštuje odluke vodiča.
U sličajevima kada nepovoljne vremenske prilike mogu uticati na izvodljivost ili bezbijednost akcije, datum njenog održavanja može biti pomjeren, odnosno prilagođen obavezama vodiča kao i vremenskim prilikama.
Svako lice na akciji učestvuje na vlastitu odgovornost, a maloljetna lica mogu učestvovati u akciji isključivo u pratnji roditelja ili osobe kojoj je roditelj dao pismenu saglasnost za brigu o maloljetnom licu tokom akcije, pri čemu ta osoba preuzima odgovornost za njihovu bezbijednost.

Iz PD „Mehanizam“ pozivaju  Kotorvarošane da zajedno uživaju u prirodnim ljepotama opštine Kotor Varoš i Zelene linije.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…