Planovi Ekološkog pokreta ”Eko opstanak” za ovu godinu: Postavljanje kontejnera i mobilnih kamera

Autor: Slaven Šubara / Datum: 21.02.2016. 10:19

Na devetoj redovnoj skupštini Ekološkog pokreta „Eko opstanak“ Kotor Varoš ocijenjeno je da su u 2015. godini uspješno realizovali projekat “Izrada divljih deponija za opštinu Kotor Varoš“, koji je finansirao UNDP i lokalna zajednica.

U okviru projekta obavljeno je terensko istraživanje i štampan dokumenat "Registar divljih deponija", organizovana je edukacija učenika ekološke sekcije kotorvaroške Osnovne škole „Sveti Sava“ i akcija na čišćenju smeća u zoni vodozahvata.

Na sjednici skupštine „Eko opstanka“ je izneseno da je na lokalitetu Bilica organizovana akcija na sanaciji 13 divljih deponija i postavljeno 10 tabli upozorenja.  U sklopu nastavka projekta „Izrada registra divljih deponija" biće pokrenuta inicijativa za usvajanje dokumenta u lokalnom parlamentu.

-U ovoj godini je planirano organizovanje proljetne akcije na uređenju grada i dvije eko radionice za učenike OŠ “Sveti Sava“, te postavljanje kontejnera i mobilnih kamera – istakao je predsjednik upravnog odbora “Eko opstanka“ Miodrag Petrović.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…