Plastenici za samohrane roditelje

Autor: Slaven Šubara / Datum: 23.10.2017. 15:52

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan potpisao je danas ugovore sa sedam korisnika projekta ekonomske podrške samohranim roditeljima u vrijednosti od 5.500 KM, koje je obezbijedila humanitarna organizacija “Vorld vižn”.

Korisnicima projekta biće uručeni plastenici, kako bi započeli sa stvaranjem uslova za ekonomsko osnaživanje poljoprivrednih proizvođača kroz intenziviranje plasteničke proizvodnje.

Sakan je istakao da je svaki vid donacije stanovnicima Kotor Varoša dobro došao i izrazio uvjerenje da će korisnici projekta značajno popraviti svoj budžet.

– Ovo je primjer dobre prakse kako se uz stručan nadzor, vođenje evidencije i praćenje proizvodnje, može zaokružiti kompletan ciklus proizvodnje i plasman robe, ali za sve treba strpljenje i nadam se da će rezultati projekta biti pozitivni – naglasio je Sakan.

Projekat su zajednički realizovali Srpska pravoslavna crkva – Arhijerejsko namjesništvo Kotor Varoš i opštinska uprava, a novac je obezbijedio “Vorld vižn”. Predstavnik ove organizacije Dijana Kremenović rekla je da se ovaj model u praksi pokazao kao jedno od boljih rješenja u ekonomskom osnaživanju samohranih roditelja.

– Plastenička proizvodnja povrća moguća je tokom cijele godine i sve je isplativija. Vjerujem da će korisnici ovog projekta, uz stručne savjete zaposlenih u poljoprivrednoj službi opštine, znati da iskoriste sve njene prednosti – poručila je Kremenovićeva.

Korisnici projekta zahvalili su za donaciju, ističući da je najveća prednost plasteničke proizvodnje što je povrće zaštićeno od vjetra, kiše, grada, suše i ostalih vremenskih nepogoda.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…