Počela Nedjelja borbe protiv TBC

Autor: Slaven Šubara / Datum: 15.09.2016. 13:19

Počela je Nedjelja borbe protiv tuberkuloze i ostalih plućnih bolesti, koja se u kalendaru aktivnosti Crvenog krsta svrstava u jednu od najznačajnih i najstarijih kampanja Organizacije.

Nedjelja borbe protiv tuberkuloze (TB) obilježava se svake godine u periodu od 14. do 21. septembra kada se putem prigodnog propagnadnog materijala, predavanjima u školama i ostalim aktivnostima pokušava skrenuti pažnja na ovu opaku bolest koja još nije iskorijenjena sa naših prostora.

Danas su mladi volonteri Crvenog krsta Kotor Varoš na četiri punkta u gradu djelili propagnadni materijal i prodavali prigodne markice građanima u apoenima od 0,50 KM.

Prikupljena sredstva će služiti za nabavku hrane za najsiromašnije sugrađane.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…