Počele pripreme za požarnu sezonu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 06.03.2017. 15:38

S obzirom da je sezona proljetnih radova počela, Odjeljenje za opštu upravu, Služba civilne zaštite Kotor Varoš, provodi pripreme za požarnu sezonu u ovoj godini i podsjeća građane da je strogo zabranjeno paljenje vatre na otvorenom prostoru, na mjestima koja se nalaze u neposrednoj blizini šuma, u cilju izbjegavanja i sprečavanja pojave šumskih i drugih požara. Ukoliko, ipak dođe do pojave požara, potrebno je obavijestiti Vatrogasno društvo Kotor Varoš na broj 123 i Centar za obavještavanje Banjaluka na broj 121. Pozivi na ove brojeve su besplatni.

sljed obavljanja proljetnih radova čišćenja poljoprivrednih, šumskih i drugih površina, odnosno prilikom loženja vatre i spaljivanja korova, trave, lišća, poljoprivrednih i drugih otpada ,može doći do nekontrolisanog širenja požara, čime su ugroženi ljudi, prirodni resursi i materijalna dobra .

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…