Počeo festival pozorišta “Kvart 2016”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 11.07.2016. 09:31

Muzičko scenskom predstavom “Ah, ta ljubav” sinoć je u kotorvaroškoj kino-sali počeo festival pozorišta “Kvart 2016”.

Muzičko-scenska predstava, u kojoj je učestvovalo četrdesetak glumaca, plesača i muzičara, govori o kulturi u lokalnim zajednicama koju je neophodno podići na viši nivo, kao i o željama i mogućnostima mlađih naraštaja da učine korjenite promjene u društvu.

Dajana Tepić, koordinator Doma kulture “Miroslav Miro Pejović”, rekla je da je radnja predstave smještena u kotorvarošku sredinu s ciljem da se prepoznaju kako oni na sceni, tako i oni u publici.

“Talenat i kreativnost mladih glumaca je izuzetna i oni su u ovoj predstavi iskazali bunt trenutnim stanjem u društvu sa željom da naprave pozitivne promjene”, naglasila je Tepićeva.

Predstavu je režirao dramski pedagog Novica Bogdanović, muziku je komponovao Sandi Popović, a sedam mjeseci su je pripremali mladi glumci Amaterskog dramskog pozorišta “Jovan Sterija Popović” koje djeluje u okviru Doma kulture “Miroslav Miro Pejović”.

Festival pozorišta “Kvart 2016”, koji se održava u okviru Kotorvaroškog kulturnog ljeta, biće nastavljen sutra dječijom predstavom “Uspavana ljepotica” u režiji Velide Popović.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…