Počinje obilježavanje Dana opštine

Autor: Slaven Šubara / Datum: 25.03.2016. 13:02

Dan opštine – 24. april biće obilježen nizom kulturnih, zabavnih i sportskih manifestacija, a da će centralni događaj – svečana akademija, biće održan na Dan opštine u kino-sali.

Obilježavanje Dana opštine Kotor Varoša počeće 9. aprila, kada će biti održana pozorišna predstava u organizacija Doma kulture “Miroslav Miro Pejović”, a sedam dana kasnije će se nastaviti manifestacijom “Uređenja i čišćenja grada”, akcijom sađenja cvijeća i odbojkaškim turnirom.

Tradicionalna i čuvena kotorvaroška kotlićijada održaće se u nedjelju, 17. aprila, na kupalištu Bjeline.

Tokom aprilskih svečanosti biće održana i ulična trka učenika osnovnih škola, planinarski pohodi i šahovski turnir.

April je u potpunosti posvećen brojnim aktivnostima i manifestacijama povodom Dana opštine.

U petak, 22. aprila, predviđeno je druženje osnovaca pod nazivom “Dječije veče”, koje će biti održano u bioskopskoj sali.

Dan kasnije, u popodnevnim časovima publika će uživati u standardnim plesovima i modernom baletu plesnog kluba “Gema”.

Na Dan opštine, u jutarnjim časovima biće upriličeno polaganje vijenaca na spomen-kosturnicu boraca NOR-a i na spomen-obilježje poginulim borcima Vojske Republike Srpske, u holu bioskopske dvorane biće otvorena izložba slika, a u večernjim časovima biće održana svečana akademija.

Vučanović je dodao da će na pomenute manifestacije doći brojne delegacije i predstavnici gradova partnera iz okruženja.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…