Počeli radovi na izgradnji vodovoda prema Zabrđu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 14.08.2018. 08:23

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan obišao je radove na izgradnji prve dionice vodovoda prema mjesnoj zajednici Zabrđe.

Sredstva za ovu investiciju u iznosu od 100.000 KM su odobrena nakon potpisanog sporazuma sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Riječ je o trećini procijenjene vrijednosti projekta izgradnje vodovoda, koja će se odvijati u tri faze. U prvoj bi vodovod trebao stići do polovine Zabrđa iz pravca Kotor Varoša, u drugoj do Osnovne škole „Sveti Sava“, a u posljednjoj do Podbrđa.

„Odobren nam je projekat za vodovod prema Zabrđu, za koji smo dobili maksimalni iznos od 100.000 KM. Taj novac iskoristićemo za jednu fazu izgradnje pomenutog vodovoda i uvjereni smo da ćemo i kroz druge projekte i donacije obezbijediti preostala neophodna sredstva“, poručio je Sakan.

Izvođač radova je preduzeće „Dekol“ Kotor Varoš, a izgradnjom vodovoda biće riješen problem neadekvatnog snabdijevanja pitkom vodom.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…