Počelo asfaltiranje Ulice patrijarha Pavla na Novom Naselju

Autor: Slaven Šubara / Datum: 03.07.2017. 11:29

Uvođenjem izvođača radova u posao danas je u prisustvu načelnika opštine Kotor Varoš i brojnih mještana ozvaničen početak asfaltiranja Ulice patrijarha Pavla na Novom Naselju.

Izvođač radova je Građevinsko preduzeće „Planum“ iz Teslića, a sredstva za ovu namjenu su obezbijeđena po Odluci o kreditnom zaduženju u Programu hitnog oporavka od poplava.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je istakao da je ukupna vrijednost radova 310.000 KM, a dužina ulice koja će biti asfaltirana iznosi 370 metara.

„Osim postavljanja novog asfalta, širine 4,5 metra, i novih trotoara, širine 1,5 metar, biće trajno riješen i problem oborinske kanalizacije“, rekao je Sakan i podsjetio da je ovo jedna od najfrekventnijih ulica kojom gravitira veliki broj stanovnika.

Po riječima Miloša Ždrnje, šefa gradilišta, u prvoj fazi će biti postavljene cijevi za oborinsku kanalizaciju.

„Očekujemo da u narednih nekoliko dana radnici Elektrokrajine i kablovskog operatera izmjeste stubove i instalacije kako bi mogli nesmetano da pristupimo izvođenju radova“, dodao je Ždrnja.

Cijeli projekat će biti finansiran iz kredita Svjetske banke, a opština Kotor Varoš ima obavezu vraćanja kredita kao potpisnik ugovora o podkreditu sa Ministarstvom finansija RS.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…