Pobjednik šahovskog turnira “Milenko Bilbija” je Dragoslav Jotanović

Autor: Slaven Šubara / Datum: 26.02.2018. 08:25

Dragoslav Jotanović pobjednik je ovogodišnjeg memorijalnog šahovskog turnira “Milenko Bilbija” koji je održan u Kotor Varošu.

Poslije devet kola igranih po švajcarskom sistemu Jotanović je stigao do 7,5 poena. Za pola poena nadmašio je Zorana Đurića iz Kneževa, dok je treći bio član Šahovskog kluba “Kotor Varoš Sergej Molčanov sa 6,5 poena.

Osim njih nagrađen je i najbolji omladinac turnira, a ta titula je pripala odličnom domaćem igraču Draganu Stankoviću, koji je u ukupnom poretku zauzeo peto mjesto sa šest poena.

Turnir, kojeg je kao i prethodnih godina organizovao Šahovski klub “Kotor Varoš” s ciljem da sačuva od zaborava velikog šahistu Bilbiju okupio je 28 igrača iz Kotor Varoš, Kneževa i Čelinca.

Učesnicima su dobrodošlicu poželjeli predsjednik Šahovskog kluba “Kotor Varoš” Sergej Molčanov i Mira Bilbija, supruga pokojnog Milenka, koja je povukla prvi potez u partiji između Dragoslava Jotanovića i Rajka Markovića i time ozvaničila početak turnira.

Turnir su pomogli Knjigovodstveni servis “Blagojević” i Samostalni sindikat srednjih škola iz Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” Kotor Varoš.

Izvor: MKV

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…