Podjela računarske opreme za Mjesne zajednice

Autor: Slaven Šubara / Datum: 25.02.2017. 17:54

U okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, zajedničkog projekta Vlade Švicarske i Vlade Švedske, kojeg provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Kotor Varošu će 1. marta (srijeda) sa početkom u 10.00 časova u skupštinskoj sali biti uručena računarska oprema predstavnicima Mjesnih zajednica koje su uključene u ovaj projekat.

Više od 125 mjesnih zajednica u 23 partnerske jedinice lokalne samouprave će od sada moći pružiti kvalitetniju i efikasniju uslugu građanima, zahvaljujući paketu informatičke opreme u vrijednosti od oko 300.000 KM.

7 setova opreme, u kojima se nalaze: desktop, monitor, projektor, platno za projektor, tablet, multifunkcionalni štampač, predstavnicima Mjesnih zajednica uručiće načelnik opštine Zdenko Sakan.

Glavni cilj projekta “Jačanje uloge MZ u BiH” je doprinijeti kvalitetnijem životu građana kroz veće demokratsko učešće i odgovornost prema javnosti, kroz unapređenje usluga na nivou mjesne zajednice, infrastrukturu, te uključivanje socijalno isključenih kategorija.

Kao sredstva ostvarenja ovog cilja odabrani su podsticaji lokalnom razvoju koji će predvoditi zajednica, te revitalizacija lokalne vlasti u mjesnim zajednicama kao nivou gdje je vlast najbliža građanima i njihovim organizacijama koje su na usluzi zajednicama, uz mogućnost stvarnog učešća i provedbe.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…