Podrška investitorima u privrednom razvoju opštine

Autor: Slaven Šubara / Datum: 06.06.2016. 18:14

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić rekao je danas da u Kotor Varošu postoje odlični uslovi za nova ulaganja, što pokazuju poslovanja privrednih subjekata koji su izvozno orijentisani.

Klokić je istakao da je Kotor Varoš prva opština koja je dostigla prijeratni nivo zaposlenosti u privredi, prepoznatljiva je po obućarskoj, drvnoj i mašinskoj industriji i u kojoj se nastavlja trend zapošljavanja. 

"Napravićemo presjek stanja u 21 opštini u Republici Srpskoj. Obići ćemo ukupno 50 privrednih subjekata, te u saradnji lokalnim zajednicama rješavati probleme privrednika, a sve s ciljem stvaranja povoljnog poslovnog ambijenta", zaključio je Klokić, koji je sa načelnikom Kotor Varoša Daliborom Vučanovićem razgovarao o Programu postinvesticione podrške investitorima u ovoj lokalnoj zajednici. 

Klokić je pohvalio napore rukovodstva lokalne zajednice u vezi sa ulaskom u proces BFC sertifikacije /opštine sa povoljnim poslovnim okruženjem/ i afterker projekat. 

Vučanović je izrazio zadovoljstvo što se u ovim teškim ekonomskim vremenima otvaraju novi proizvodni pogoni na području opštine, te istakao da je, u saradnji sa resornim ministarstvom, neophodno riješiti određene probleme. 

"Riječ je o uvoznim taksama, preprekama na graničnim prelazima i terminalima, registracijama PDV broja, ali i rješavanju putne infrastrukture na dionici Kotor Varoš-Kneževo, čime bi bili olakšani transport robe i prodaja proizvoda", rekao je Vučanović. 

Klokić i Vučanović su, nakon sastanka u opštini, posjetili privredna preduzeća "Dermal" i "Sim tehnik"

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…