Pogledajte budući izgled Doma zdravlja ´Sveti Pantelejmon´

Autor: Slaven Šubara / Datum: 07.03.2017. 10:28

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, direktor Doma zdravlja Vladimir Bibić i predstavnici Fondacije ´Hajdar Alijev´ iz Azerbejdžana položiće danas kamen temeljac za izgradnju novog bloka Doma zdravlja ´Sveti Pantelejmon´, u kojem će biti Hitna pomoć i dio porodične medicine.

Vrijednost projekta je milion KM, a sredstva za ovu namjenu obezbijedila je Fondacija “Hajdar Alijev”.

Novi objekat, na površini od 850 metara kvadratnih, biće opremljen novom savremenom opremom i namještajem, a rok za završetak radova je decembar.

Izgradnjom novog bloka Doma zdravlja biće unaprijeđen kvalitet rada i usluga medicinskog osoblja.

U toku je sanacija postojećeg objekta ove zdravstvene ustanove, koja se realizuje u okviru projekta “Jačanje zdravstvenog sektora”, a finansirana je iz kreditnih sredstava Svjetske banke i Razvojne banke Savjeta Evrope, uz učešće opština u iznosu od 30 odsto.

U ovoj godini kotorvaroški Dom zdravlja u devet timova porodične medicine ima 12.308 registrovanih pacijenata.

Tokom rekonstrukcije postojećeg objekta medicinsko osoblje nesmetano pruža usluge pacijentima.

Polaganje kamena temeljca za izgradnju novog bloka Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” najavljeno je za 11.00 časova.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…