Pokazna vježba pružanja prve pomoći u okviru Motorijade

Autor: Slaven Šubara / Datum: 04.09.2016. 10:52

U okviru manifestacije "Prvi moto skup - Kotor Varoš 2016. godine u subotu, 3. septembra 2016. godine u Kotor Varošu organizovana je pokazna vježba pružanja prve pomoći i realističkog prikaza stanja povrede i oboljenja prilikom saobraćajne nezgode.

Sa velikom pažnjom i uzbuđenjem vježbu su pratili bajkeri i građani na gradskom trgu - Staroj čaršiji. Ekipa prve pomoći Crvenog krsta Kotor Varoš je izvela vrlo uspješnu vježbu kao dio treninga koji realno pokazuje situacije koje se svima mogu desiti. Tema vježbe je bila saobraćjna nezgoda u kojoj su učestvovali automobil i motocikl. Četvoro povrijeđenih je ekipa prve pomoći zbrinula za samo sedam minuta što pokazuje dobru uvježbanost i profesionalan pristup.

Scenario je bio fantastičan, a "markiranti" - glumci su više nego realno prikazali nešto što se može svakodnevno desiti. Ovakve pokazne vježbe utiču na svijest svih učesnika u saobraćaju i veoma su značajne. Takođe, ova vježba ima za cilj skrenuti pažnju građanima, vozačima pa i vlastima da je u segmentu zdravlja veoma važno edukovati stanovništvo u pružanju prve pomoći i na taj način smanjiti stopu smrtnosti prilikom nezgoda.

- Posebno se zahvaljuemo MK "Orlovi"-ma Kotor Varoš, pripadnicima Stanice javne bezbjednosti Kotor Varoš i ekipi hitne pomoći Doma zdravlja Kotor Varoš na pruženoj podršci i pomoći tokom realizovanja vježbe. A sve čestitke idu našim mladim volonterima, ekipi prve pomoći i markirantima na pokazanom znanju i vještini, stoji u saopštenju Crvenog Krsta Kotor Varoš.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…