Pokloničko putovanje u manastir Ostrog

Autor: Slaven Šubara / Datum: 23.09.2016. 16:24

Vjernici iz Kotor Varoša krenuće večeras na pokloničko putovanje u manastir Ostrog, a na putu do jednog od najvećih svetišta posjetiće još nekoliko svetinja. Organizator putovanja je Crkvena opština Kotor Varoš, a sa perohijanima će na put krenuti protojerej Milenko Narić.

– Srce mi je puno kada sam vidio koliko je interesovanje vjernika za ovo putovanje. Na put će krenuti 84 vjernika, a mogli smo da napunimo još jedan autobus. Pravilo je, međutim, da u svakom autobusu bude po jedan sveštenik zbog čega će ići samo jedan – rekao je protojerej Narić.

On je istakao da će osim manastira Ostrog posjetiti i manastire Tvrdoš, Hercegovačku Gračanicu i Ždrebaonik.

– Posebno je značajna posjeta manastiru Ždrebaonik nadomak Danilovgrada koji je izgrađen na temeljima starijeg nemawićkog hrama. U tom manastiru se čuvaju mošti drugog arhiepiskopa Arsenija Sremca, nasljednika Svetog Save i dio moštiju Svete Prepodobnomučenice Fevronije – kaže protojerej Narić.

Ovom posjetom biće završena poklonička putovanja za ovu kalendarsku godinu, koja je organizovala Crkvena opština Varoš, zahvaljujući kojima su vjernici ove godine posjetili veliki broj manastira u RS.

MKV

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…