Pokrenimo privredu - VI regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma „Kotor Varoš 2017“

Autor: Slaven Šubara / Datum: 31.03.2017. 10:41

U 11.00 časova ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović otvoriće 6. regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma pod nazivom

Sajam će  trajati dva dana, a učešće na sajmu čiji je moto “Pokrenimo privredu” potvrdilo je 150 privrednika i ekonomista iz RS i zemalja okruženja, a prisustvovaće mu i predstavnici institucija RS, BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Grčke, Kine, Italije, Rusije, Njemačke, Švajcarske, ambasada i investitori.

Šesti regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma „Kotor Varoš 2017“, se prema tradiciji i ustanovljenom kalendaru Sajmova u BiH prvi put organizuje u našoj opštini. Peti po redu sajam održan je u Čelincu prošle 2016. godine. 

Regionalni sajam pratiće stručne konferencije, predavanja i poslovni susreti privrednika uz bogat svečani program i brojne kulturno-zabavne manifestacije za izlagače i posjetioce.

Centralne teme sajma su Investicioni projekti energetskog sektora i sektora zelenih investicija, regionalni energetski projekti kroz regionalnu saradnju, regionalno napredovanje, poslovni sastanci kompanija cijelog regiona, saradnja po modelu JPP (javno privatno partnerstvo). Obnovljivi izvori energije i ubrzani razvoj tržišta energije iz biomase, ali i energetska efikasnost, kao i novi pristup problematici finansiranja projekata i ESCO ugovori, biće aktuelne sajamske teme.

Paralelno sa ovim sajmom održaće se sajam poljoprivrede na kojem će se izlagači, poljoprivredni proizvođači upoznati sa trenutnim projektima i dostupnim sredstvima za razvoj agrara i poljoprivrede kao grane privrede uopšte.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…