Pokrivena sala koja je izgrađena u crkvenom dvorištu u Šipragama

Autor: Slaven Šubara / Datum: 18.01.2016. 15:41

U Šipragama kod Kotor Varoša pokrivena je sala koja je izgrađena u crkvenom dvorištu za potrebe crkve i naroda u ovom kraju.

Najzaslužniji za to što je u rekordnom roku izgrađena i pokrivena sala je predsjednik građevinskog odbora i rođeni Šipražanin, Radenko Rašo Perišić, koji je više od deset godina bio direktor zemljoradničke zadruge i dugogodišnji predsjednik lovačkog udruženja u ovom mjestu. Perišić skromno kaže da je posao urađen zahvaljujući ljudima dobre volje, posebno ističući paroha šipraškog Damira Vrhovca, bez čijeg nesebičnog angažmana ne bi bio podignut ovaj objekat.

„Veliku zahvalnost dugujemo kompaniji „Fagus“ bez koje sigurno ne bismo uspjeli da pokrijemo salu, kao i preduzeću „Primula“ iz Maslovara, a veliki lični doprinos dale su porodice Selak i Knežević iz Banjaluke.

Pored našeg paroha Damira, zasluge za uspješno pokrivanje objekta nosi i protonamjesnik kotorvaroški Milenko Narić, kao i sveštenici iz Čelinca i Vrbanjaca, a što se tiče institucija i ustanova, moram da istaknem da je opština Kotor Varoš pružila pomoć“, kaže Perišić.

On dodaje da je razočaran zato što je izostala podrška nekoliko javnih preduzeća i institucija od kojih su članovi građevinskog odbora i on lično imali obećanja da će dobiti pomoć, ističući da je uvjeren da će pružiti pomoć u nastavku građevinskih radova da bi objekat bio u potpunosti završen i stavljen u funkciju.

   

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…