Položeni vijenci na spomen-kosturnicu poginulim borcima iz Drugog svjetskog rata

Autor: Slaven Šubara / Datum: 09.05.2017. 13:26

Predstavnici SUBNOR-a i opštine Kotor Varoš položili su vijence na spomen-kosturnicu poginulim borcima iz Drugog svjetskog rata u Kotor Varoši povodom 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom.

Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan rekao je tom prilikom da nikada ne bi trebalo zaboraviti žrtve i pretke koji su pronijeli slavu po svijetu, kao odlučni borci za slobodu. 

"Mi živimo na specifičnom prostoru, međutim, baštineći svoju kulturu, baštineći određene iskrene ideje i ideologije koje imamo u borbi protiv zla mislim da će nam svima pomoći da lakše i bolje živimo u okruženju", rekao je Sakan. 

Predsjednik Opštinskog odbora SUBNOR-a Jovo Trnjak rekao je da Dan pobjede nad fašizmom treba obilježavati i istinu prenositi na mlađu generaciju. 

"U NOR-u je učestvovalo više od 1.000 boraca sa područja kotorvaroške opštine, a 155 je dalo život za slobodu zemlje", istakao je Trnjak i dodao da je fašizam pobijeđen prije 72 godine, ali da su njegove ideje prisutne i danas. 

Predstavnici SUBNOR-a su još jednom izrazili nadu da će spomen-kosturnica u narednom periodu biti rekonstruisana i apelovali da institucije pomognu u rješavanju ovog problema.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…