Položeni vijenci na spomen-obilježja

Autor: Slaven Šubara / Datum: 24.04.2018. 11:09

U Kotor Varošu danas su u okviru obilježavanja Dana opštine položeni vijenci na spomen-kosturnicu poginulih boraca NOR-a i spomen–obilježje poginulim borcima u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Vijence su na spomen-obilježja položili, izmedu ostalih, nacelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i zamjenik nacelnika opštine Mladen Trivunovic.

"Naša trajna obaveza je da gajimo sjecanje na poginule borce i da vodimo stalnu brigu o njihovim porodicama", istakao je Sakan i dodao da je jedan od prioriteta u narednom periodu rekonstrukcija spomen-kosturnice borcima poginulim u NOR-u.

Vijence na spomen-obilježje borcima poginulim u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu položile su delegacije opštine Kotor Varoš i opštinske Boracke organizacije.

Predsjednik Boracke organizacije opštine Kotor Varoš Gosto Trivunovic cestitao je borcima sa podrucja opštine današnji praznik.

"Republika Srpska je jedini garant ostanka srpskog naroda i zbog toga treba njegovati sjecanje na borce poginule u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu", istakao je Trivunovic.

Parastos za 305 boraca sa podrucja ove opštine koji su poginuli u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu služio je arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Naric.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…