Pomen poginulim borcima kotorvaroške brigade u subotu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 09.06.2016. 19:46

Opštinska boračka organizacija saopštila je da će u subotu 11. juna povodom obilježavanja Dana kotorvaroške brigade biti položeno cvijeće na centralno spomen obilježje u Kotor Varošu i služen parastos za poginule borce Vojske Republike Srpske.

Po riječima predsjednika opštinske Boračke organiizacije Goste Trivunovića kroz kotorvarošku brigadu je prošlo oko 7.000 boraca,od kojih je 109 dalo svoje živote za Republiku Srpsku, a 363 je lakše i teže ranjeno i danas su ratni vojni invalidi. Ratni put kotorvaroške brigade bio je težak i trnovit. Brigada je učestvovala na kotorvaroškom, vlašićkom, maglajskom, posavskom i ostalim ratištima.

"Kotorvaroška brigada je bila veoma mobilna i spremna i dala je veliki doprinos očuvanju Kotor Varoša i Republike Srpske. Obilježavanjem Dana brigade osvježavamo sjećanje na naše poginule borce kojima nastojim što dostojanstvenije odati dužni pomen" istakao je Trivunović.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…