Poreska uprava: Prijavite se za elektronsko dostavljanje računa

Autor: Slaven Šubara / Datum: 26.04.2017. 22:23

Poreska uprava Republike Srpske još jednom poziva poreske obveznike da se registruju na novu uslugu elektronskog dostavljanja računa za porez na nepokretnosti, koja im je dostupna na internet stranici https://eusluge.poreskaupravars.org/.

Prema posljednjim podacima, na ovu novu i funkcionalnu uslugu Poreske uprave Republike Srpske od početka mjeseca prijavilo se par hiljada poreskih obveznika, a u narednim danima očekujemo da se na uslugu elektronskog dostavljanja računa za porez na nepokretnosti prijavi dodatni broj poreskih obveznika, koji će na taj način koristiti sve njene pogodnosti, neće imati potrebu dolaska na šaltere Poreske uprave RS, a poreski račun za nepokretnosti će nakon registracije na uslugu moći pregledati i preuzeti sa bilo kojeg mjesta gdje postoji internet konekcija.

Podsjećamo da je Poreska uprava Republike Srpske početkom aprila pustila u rad novu uslugu elektronskog dostavljanja računa za porez na nepokretnosti poreskim obveznicima. Svi poreski obveznici koji se registruju za ovu novu uslugu će, kada račun bude kreiran, na svoju mejl adresu dobiti obavještenje da im je kreiran poreski račun u elektronskom obliku, koji će tada moći pregledati i preuzeti. Možete se registrovati OVDJE

Cilj elektronskog računa za nepokretnosti je da se smanje troškovi obrade podataka, zatim efikasnija, brža i jeftinija dostava računa za porez na nepokretnosti, ali i digitalna transformacija, odnosno da omogući da Poreska uprava RS postane još efikasniji servis građana. Ova usluga poreskim obveznicima-vlasnicima nepokretnosti u Republike Srpske, koji žive u BiH ili inostranstvu, omogućava da jednostavno kroz par koraka putem interneta imaju uvid u svoje obaveze za porez na nepokretnosti.

Inače, poreskim obveznicima koji do 30.04.2017. godine ne preuzmu poreski račun u elektronskom obliku, poreski račun će se dostaviti u papirnom obliku, neposredno ili putem pošte.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…