Poslovno povezivanje u Agrobiznis sektoru

Autor: Slaven Šubara / Datum: 23.11.2017. 14:57

U okviru Projekta razvoja tržišne poljoprivrede – FARMA II pokrenut je širok spektar aktivnosti koje imaju za cilj povećanje konkurentosti sektora agrobiznisa u Bosni i Hercegovini.

Ova aktivnost, pod nazivom AgMENTOR centar podrške, omogućiće pristup kvalitetnim i raznovrsnim poslovnim uslugama koje će uticati  na rast i razvoj poljoprivrednih proizvođača, njihovih udruženja i zadruga ali i malih i srednjih preduzeća i drugih poslovnih subjekata iz ruralnih područja.

U skupštinskoj sali danas je održan prvi sastanak sa zainteresovanim poljoprivrednicima sa područja opštine Kotor Varoš u cilju njihove efikasne pripreme za što bolji nastup i predstavljanje pred potencijalnim partnerima na B2B susretu.

“Nakon održanog sastanka, CERD će pristupiti identifikovanju potencijalnih poslovnih partnera iz čitave Bosne i Hercegovine, kao i iz regiona, na osnovu ranije definisanih potreba koje su poljoprivredni subjekti izrazili. Dakle, ukoliko je poljoprivredni subjekt izrazio interes za kupcem svojih proizvoda, implementator će nastojati da identifikuje i stupi u kontakt sa partnerima, te da ih pozove na B2B susrete odnosno sastanak sa poljoprivrednim subjektima”, poručili su iz Centra za ekonomski i ruralni razvoj.

Cilj ove aktivnosti je poslovno povezivanje poljoprivrednih subjekata sa lokalnim i/ili regionalnim kompanijama iz oblasti poljoprivredne i prehrambene industrije i drugih oblasti vezanih za agro biznis.

Poljoprivredni subjekti će u toku B2B susreta, imati najmanje 3 sastanka sa partnerima iz oblasti za koje su izrazili interes, a svaki sastanak trajaće do 20 minuta. U toku sastanka, subjekti će ostvariti poslovni kontakt, predstaviti svoje poslovanje i proizvode/usluge, a sve sa svrhom dogovoranja određenog poslovnog aranžmana/saradnje. 

Iz poljoprivredne službe opštine Kotor Varoš su pozvali sve zainteresovane poljoprivrednike se jave u ovu službu kako bi dobili detaljnije informacije o načinu prijave  i popunjavanju odgovarajućih obrazaca.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…