Postavljeni novi “ležeći policajci”, bolja bezbjednost pješaka

Autor: Slaven Šubara / Datum: 15.09.2016. 13:17

Novi usporivači brzine, popularni “ležeći policajci”, postavljeni su u ulici koja vodi prema Ripištu i Novom naselju, na Planama i u Zabrđu.

S obzirom da su se pokazali kao loše rješenje, umjesto PVC “ležećih policajaca” postavljeni su asfaltni, a radove je obavila firma “Petrović”.

Osim postavljanja novih u ulici koja vodi ka Ripištu i Novom naselju, usporivači brzine su postavljeni i na putu prema Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Zabrđu i na Planama.

“Ležeći policajci” posebno su značajni na putu prema Ripištu i Novom naselju gdje je saobraćaj najfrekventniji i zbog velikoj broja pješaka, a posebno djece, koja se svakodnevno kreću tom dionicom. Mještani Ripišta i Novog naselja izrazili su nezadovoljstvo što usporivači brzine nisu postavljeni prije početka školske godine kako bi bila poboljšana bezbjednost djece na putu do škole.

MKV

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…