Potpisan Sporazum o saradnji sa Mašinskim fakultetom

Autor: Slaven Šubara / Datum: 26.04.2017. 16:25

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i dekan Mašinskog fakulteta u Banja Luci Darko Knežević potpisali su danas Sporazum o saradnji u cilju zajedničkog doprinosa razvoju obrazovnog sistema i unaprijeđenju konkurentnosti privrednih kapaciteta opštine Kotor Varoš.

Mašinski fakultet u saradnji sa „Prilikom plus“, koju finansira Vlada Republike Švajcarske, priprema projektni prijedlog namijenjen daljem razvoju srednjoškolskog obrazovnog sistema i programa cjeloživotnog učenja.

„Dio aplikacije se odnosi na opremanje kabineta srednjih stručnih škola opremom za CNC tehnologije, konkretno CNC trenažerima sa pripadajućim softverskim paketima“, rekao je dekan Mašinskog fakulteta Darko Knežević.

Opština će, u saradnji sa privrednim subjektima i obrazovnim institucijama, pružati u granicama svojih mogućnosti podršku fakultetu u procesima obrazovanja i obuka učenika, studenata i radnika te ostalih djelatnosti fakulteta vezanih za proces povećanja konkurentnosti i razvoja privrednih subjekata sa područja opštine.

„Preko razmjene pozitivne prakse i transfera znanja potrebnog za rad privrednih subjekata ostvarićemo veći nivo saradnje sa obrazovnim institucijama koje učestvuju u kreiranju povoljnog poslovnog ambijenta za privlačenje potencijalnih investitora“, istakao je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

Saradnja definisana ovim Sporazumom odvijaće se u cilju razvoja obrazovnih i privrednih subjekata sa područja opštine Kotor Varoš, naročito na poslovima obuke radnika, programa stipendiranja studenata i zapošljavanja.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…