Potpisan Ugovor za realizaciju projekata ”Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 02.04.2016. 11:12

Načelnik opštine Kotor Varoš Dalibor Vučanović potpisao je u Sarajevu Ugovor za realizaciju Projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”.

Projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” je zajednička inicijativa Vlade Švajcarske i Vlade Švedske koji provodi Razvojni Program Ujedinjenih nacija u BiH – UNDP BiH.

Prvi čovjek opštine rekao je da nakon uspješne aplikacije opština Kotor Varoš, zajedno sa opštinama Laktaši, Gradiška, Petrovo i gradom Bijeljina, ulazi u projekat koji bi u naredne četiri godine trebao da unaprijedi rad mjesnih zajednica.

Prema riječima Vučanovića cilj Projekta je da doprinese kvalitetnijem životu građana kroz veće demokratsko učešće i odgovornost prema javnosti, kroz unapređenje usluga na nivou mjesne zajednice, jačanje infrastrukture i veću inkluziju socijalnih kategorija stanovništva.

Vučanović je istakao da je opština Kotor Varoš jedna od rijetkih iz RS i BiH koja će implementirati  projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”, napominjući da su mjesne zajednice najbliže potrebama građana. Projekat se finansira sredstvima vlada Švajcarske i Švedske, a za njegovu implementaciju u naredne četiri godine biće obezbijeđeno 14,3 miliona maraka.

Savjetnik za lokalnu upravu, migracije i razvoj u Ambasadi Švajcarske u BiH Regula Babler rekla je da potpisivanje sporazuma predstavlja važan korak u jačanju uloga mjesnih zajednica, za šta je neophodna podrška gradonačelnika i načelnika opština.

“Cilj projekta je unapređenje kvaliteta života građana BiH, lokalnih struktura i unapređenje demokratskog okruženja. Uspješan rad će podrazumijevati angažman svih nivoa vlasti koje građane, kao donosioce odluka, treba da slušaju“, navela je Bablerova.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…