Potpisan ugovor za rekonstrukciju Doma zdravlja Kotor Varoš

Autor: Slaven Šubara / Datum: 03.02.2017. 14:29

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić potpisao je danas sa direktorom firme "Gratod" iz Banjaluke Srđanom Todorovićem ugovor vrijedan 354.693 KM za sanaciju dijela objekta Doma zdravlja Kotor Varoš.

Ugovor sa ovom firmom, koja je pobijedila na javnom tenderu, podrazumijeva izvođenje niza građevinskih radova, među kojima su i zamjena dijela krovne konstrukcije i krovnog pokrivača, fasadne stolarije, te izrada termo fasade i fasade.

Rok za završetak radova je 15. april, a ugovor se realizuje u okviru projekta "Јačanje zdravstvenog sektora /HSEP AF/", saopšteno je iz resornog ministarstva.

Projekat obuhvata obezbjeđenje prostornih uslova i objekata za rad timova porodične medicine, te nabavku savremene opreme, a finansira se iz kreditnih sredstava Svjetske banke i Banke Savjeta Evrope, uz učešće opština od 30 odsto.

Riječ je o višegodišnjem projektu vrijednom 20.619.390 KM, a samo u 2016. godini potpisani su ugovori u vrijednosti od oko 6,9 miliona KM sa PDV-om za građevinske radove u domovima zdravlja Čajniče, Rudo, Novo Goražde, Prijedor, Gacko, Gradiška, Zvornik, Bratunac, Doboj, Brod, Kozarska Dubica, Nevesinje, Lopare, Banjaluka, Laktaši i Srebrenica.

U prošloj godini realizovan je ugovor od 342.452 KM sa PDV-om za nabavku medicinske opreme za domove zdravlja Bijeljina, Derventa, Doboj, Kalinovik, Kozarska Dubica, Krupa na Uni, Modriča, Mrkonjić Grad, Petrovo i Zvornik.

Nedavno je potpisan i ugovor vrijedan ukupno 1.157.469 KM sa PDV-om za nabavku medicinske opreme za ambulante porodične medicine u okviru 16 domova zdravlja u Srpskoj, a čiji su objekti trenutno u izgradnji, rekonstrukciji i/ili adaptaciji.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…