Potpisani ugovori o zapošljavanju 14 pripravnika

Autor: Slaven Šubara / Datum: 28.04.2017. 11:20

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i 5 direktora javnih ustanova i preduzeća čiji je osnivač ili suosnivač opština potpisali su danas ugovore o davanju subvencija za zapošljavanje pripravnika za 2017. godinu.

Ukupna vrijednost sredstava za zapošljavanje pripravnika iznosi 100.000 KM, od kojih 14.925,42 KM se raspoređuje za zapošljavanje dva pripravnika u opštinsku upravu, a preostali iznos od 85.074,58 KM se raspoređuje za 12 pripravnika u javne ustanove i preduzeća čiji je osnivač opština.

Po riječima načelnika Sakana navedena sredstva su utvrđena Odlukom o usvajanju budžeta opštine Kotor Varoš za 2017. godinu. 

„Dodjela ovih subvencija ima za cilj da podstakne zapošljavanje lica visoke stručne spreme koji se prvi put zapošljavaju u struci“, istakao je Sakan.


Projektom podrške sticanju radnog iskustva mladih u statusu pripravnika je obuhvaćeno sufinansiranje zarada 14 mladih visokoobrazovanih kadrova koji nemaju radnog iskustva u svom zanimanju, a koje im je potrebno kao uslov za polaganje pripravničkog ispita i zasnivanje radnog odnosa.

Pripravnički staž za lica sa VSS je 12 mjeseci.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…