Potpisani ugovori za izgradnju osam stanova za povratnike u Kotor Varošu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 31.08.2016. 16:39

Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš potpisao je danas u Kotor Varošu ugovore za izgradnju osam stanova sa povratničkim porodicama hrvatske nacionalnosti.

Čordaš očekuje da će stambeni objekti biti izgrađeni do početka naredne godine u okviru Projekta rekonstrukcije stambenog fonda /Saudijski razvojni program-SAF/. 

"Zahvaljujući odličnoj saradnji sa načelnikom opštine Kotor Varoš Daliborom Vučanovićem uspjeli smo ubrzati realizaciju ovog projekta vrijednog 233.000 KM, radi rješavanja problema povratnika", istakao je Čordaš. 

Vučanović, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, naglasio je da je resorno ministarstvo u posljednjih nekoliko godina uložilo oko 4,5 miliona KM u ovu lokalnu zajednicu. 

"Naša je obaveza da učestvujemo u izradi dokumentacije i tehničkoj podršci, ali i da pratimo realizaciju svih projekata na području opštine", rekao je Vučanović i dodao da je Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Srpske uradilo najviše po pitanju povratka i izgradnje infrastrukture, koja je značajna za sve stanovnike Kotor Varoša. 

Povratnik iz sela Sokoline Josip Zeba rekao je da je ohrabren riječima resornog ministra i očekuje da će se brzo useliti u novu kuću, a opštini Kotor Varoš je zahvalio na dosadašnjoj saradnji. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…