Potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković u Kotor Varošu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 15.08.2017. 16:47

Potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković izjavio je danas tokom razgovora sa načelnikom opštine Kotor Varoš Zdenkom Sakanom da se posljedice ekonomske krize osjete i na ovim područijima i da je zbog toga svaki novi investitor dobrodošao.

"Na nama, vršiocima vlasti je da u skladu sa mogućnostima preduzmemo sve što je u našoj moći i ovlaštenjima kako bismo olakšali ulaganje i pokretanje proizvodnje, jer se tako pomaže osnaživanju privrede na lokalnom nivou, ali i šire", rekao je Jerković. 

Sakan je upoznao Jerkovića o trenutnom stanju u opštini Kotor Varoš, te planovima za ovu i narednu godinu, te naveo da ova lokalna zajednica osjeti tešku situaciju koja se ogleda u slabijem interesu za ulaganja, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću kabineta predsjednika Republike. 

Sastanku su prisustvovali i hrvatski odbornici u Skupštini opštine Ivica Marčinković, Nedeljko Perić i Dragan Jurčević, koji su upoznali Jerkovića o stanju i položaju Hrvata u ovoj opštini. 

Nakon sastanka, Jerković je sa odbornicima obišao povratničku porodicu Gordane i Josipa Zebe u naselju Sokoline. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…