Povodom Svjetskog dana srca besplatni pregledi u Kotor Varošu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 28.09.2016. 14:40

Svjetski dan srca obilježava se 29. septembra i povodom ovog dana OO Crvenog krsta Kotor Varoš, organizovala je danas besplatan pregled krvnog pritiska, šećera u krvi i mjerenje tjelesne mase. Pregled se održao u zgradi Crvenog krsta od 09:00 do 13:00 časova. Dom zdravlja „Sveti Pantelejmon“, povodom 29. septembra Svjetskog dana srca, organizuje u četvrtak 29. septembra ispred JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ ( zgrada bivšeg Radničkog univerziteta), besplatan pregled krvnog pritiska, šećera u krvi i tjelesne mase. Pregled će se održati od 11:00 do 15:00 časova.

Ovogodišnji slogan Svjetskog dana srca obilježava se pod sloganom „Pokreni svoj život“. 

U svijetu godišnje od bolesti srca i krvnih žila umre oko 17,3 miliona ljudi, a očekuje se da će do 2030. godine taj broj porasti i do 23 miliona. Ovogodišnjim aktivnostima građanima se želi ukazati na usvajanje zdravih životnih navika, jer uvođenjem samo nekoliko jednostavnih dnevnih promjena, kao što je zdrava prehrana, redovna sportska aktivnost, nepušenje i izbjegavanje alkohola može se spriječiti bolest srca i moždani udar.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…