Poznati polufinalisti turnira u malom fudbalu ”Kotor Varoš 2016”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 21.06.2016. 11:48

Igralište Radničkog univerziteta je bilo premalo da primi sve ljubitelje malog fudbala tokom četvrtfinalne večeri koja je ponudila pregršt uzbuđenja, vrhunskih poteza i svega onog što ovu igru čini posebnom.

U prvom susretu o pobjedniku su odlučivali sedmerci. SOZ i Milež gradnja su u regularnom dijelu odigrali neriješeno 1:1, ali su u izvođenju sedmeraca bolji bili Banjalučani i slavili sa 3:2. I prošle godine su „Miležovci“ ispali u četvrtfinalu, ali nema sumnje da će iz ovog poraza izvući pouke i naredne godine biti motivisani i psihički stabilniji da odu do kraja.

Momci iz Kneževa, inače ljubimci kotorvaroške publike, su naišli na žestok otpor ekipe Kafe bar Dionis. Jedan gol je bio dovoljan za prolaz u narednu rundu takmičenja, gđe će Stojanović, Verić i saigrači imati težak zadatak.

Rival će im biti PDP Kotor Varoš, silno pojačan sa Malčićem, Jeremićem, Gligićem i ostalim znalcima malog fudbala. Sa visokih 3:0 je jedina stranačka ekipa trijumfovala u četvrtfinalu, iako su igrači ekipe Naša kafanica imali nekoliko zrelih prilika koje nisu iskoristili u prvom dijelu. Kazna je brzo stigla preko Gligića, a rutinskom igrom je prednost povećana do konačnih 3:0.

Prošlogodišnji pobjednik pekara Obeliks je ostvarila trijumf rezultatom, 3:0 protiv ekipe Dado d.o.o., ali rasplet situacije na terenu nije nagovještavao ovakav ishod. Dugo su Zarić, Glišić, braća Đaković lomili otpor vrlo žilave ekipe iz Vrbanjaca.

Uspjeli su u drugom poluvremenu da postignu tri gola i tako istaknu kandidaturu za najviši plasman. Nema sumnje da uloga favorita pripada njima, jer su u dosadašnjem toku turnira pokazali najviše. U polufinalu, koje se igra u srijedu, sastaju se Pekara „Aleksa“ – SOZ i Pekara „Obeliks“ – PDP. Sjano su svoj posao obavile sudije Ratko Kunić i Vladan Todorović

U utorak (21.06) su na programu mečevi četvrtfinala u kategoriji preduzeća i javnih ustanova, a sastaju se:

17.00 MEHANIČKE KONSTRUKCIJE – SIM TEHNIK 1 (1)
17.30 SPORTEK 1 – DERMAL (2)
18.00 SIM TEHNIK 2 – POLICIJSKA STANICA (3)
18.30 OPŠTINA KOTOR VAROŠ – SPORTEK 2 (4)
19.00 POLUFINALE 1 – 2
19.30 POLUFINALE 3 – 4

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…