Predsjedništvo BiH finansira obnovu crkve i župne kuće u Sokolinama

Autor: Slaven Šubara / Datum: 05.12.2016. 10:06

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine u posljednjem dijeljenju sredstava za interventno korištenje tekuće budžetske rezerve Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2016. godinu podijelilo je 24.000 KM. Ovaj put najviše je podijelio Dragan Čović.

On je odobrio 7.500 KM Franjevačkom samostanu Plehan"Crkva sv. Marka Evanđelista" -Derventa, za realizovanje projekta uređenja nove kuhinje, izrade ostave i vešeraja u sklopu samostana, 5.000 KM Župi Svetog Marka Evanđeliste - Gradačac kao finansijsku podršku za organizovanje manifestacije "Antunovo u Gradačcu" 

Na račun Župe Rođenja Blažene Djevice Marije - Kotor Varoš otišlo je 2.500 KM za dovršetak i izgradnju u ratu oštećene crkve i župne kuće u Sokolinama.

Zakladi za pružanje pravne pomoći pripadnicima braniteljske populacije Mostar, za podršku u daljem radu, bit će uplaćeno  5.000 KM dok je 2.000 KM dobilo Udruženje roditelja, djece i osoba sa posebnim potrebama Orašje za realizovanje projekta ugradnje sistema grijanja u zgradi "Centar za rehabilitaciju". 

Izetbegović je odobrio 2.000 KM Centru za postkonfliktnu pravdu iz Sarajeva kao podršku i pomoć za rad "Muzeja zločina protiv čovječnosti i genocida 1992-1995".

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…