Predstava „Epitaf“ oduševila Kotorvarošane

Autor: Slaven Šubara / Datum: 31.10.2017. 08:24

U okviru „Varoš festa“ sinoć su mladi glumci Dis teatra iz Banjaluke izveli karikaturalnu komediju „Epitaf“, koja je oduševila kotorvarošku publiku.

Režiser predstave Novica Bogdanović ističe da je predstava „Epitaf“ čudan spoj teksta kojeg je napisala Dora Delbianko i geografskog porijekla u kojem obitavamo.

„Riječ je o karikaturalnoj komediji u kojoj je opjevana porodica koja živi u dobrovoljnom karantinu, uzgaja oružje, mržnju i sulude ideje o popisnim listama potencijalnih žrtava“, ističe Bogdanović.

Po njegovim riječima u ovoj predstavi, koju igra osam glumaca, se najbolje vidi potreba ljudi na Balkanu da budu naoružaniji od onih u komšiluku.

„Način na koji je predstava napravljena vuče na lijepo doba strip komedija, poput ‘Radovana trećeg’ i ‘Maratonaca koji trče počasne krugove’. U pitanju je jedna balkanska komedija, koja nam je nekako sladunjavo smiješna“, poručio je Bogdanović i dodao da kotorvaroški Festival omladinskih pozorišta postaje ozbiljna manifestacija na koju domaća publika može da bude ponosna.

Treći „Varoš fest“ će večeras zatvoriti Mješoviti ansambl BiH plesnom predstavom „Ptice“ po Aristofanu, gdje će publika moći da vidi nove forme i stilove plesnog teatra.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…