Predstavnici opštine Kotor Varoš u političkom magazinu ”Potez” na televiziji K3

Autor: Slaven Šubara / Datum: 01.02.2017. 10:36

U političkom magazinu ”Potez” na televiziji K3 u utorak 31. januara gostovali su predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti naše opštine Zdenko Sakan, načelnik opštine Kotor Varoš i Radenko Čupić, potpredsjednik Skupštine opštine.

U emisiji su govorili o budžetu opštine, unaprijeđenju privrede, turističkim potencijalima kao i o sportskim klubovima. Bilo je govora i o rekonstrukciji Doma zdravlja ”Sveti Pantelejmon“

Plan kapitalnih investicija nije još uvijek donesen, ali ce biti akcenat na asfaltiranju ulica, sanacijom starih objekata, ali nije isključeno ni pravljenje nove zgrade lokalne uprave ako to finansije dozvole, rečeno je u emisiji. 

Naglašeno je da opština ima 500 kilometara nekategorisanih puteva koji stvaraju probleme lokalnoj zajednici. 

Postavljeno je pitanje i sanacije mostova gdje je rečeno da su tri mosta već sanirana, a most u Kotoru će se nastaviti sanirati čim vremenski uslovi dozvole. 

Mjesečni rashodi samo za javnu rasvjetu iznose 120 000 KM, naglašeno je tokom emisije. Spomenuti su problemi čišćenja puteva koji su kategorisani po prioritetima za intervencije. 

Osim toga jedan dio pitanja voditeljke bio je usmjeren na plate opštinskih funkcionera i na odborničke naknade. 

Načelnik Sakan je naglasio da u vlasti u Kotor Varošu iako ne mora opozicija dijeli odgovornost sa još dvije političke stranke koje su u vlasti na državnom nivou. 

-Svaka pomoć koja će život Kotorvarošana učiniti boljim je dobrodošla nebitno s koje strane dolazi, rekao je Sakan.  

Tema je bila i komunalno preduzeće ”Bobas” o problemima unutar istog te koja se rješenja očekuju da bi se riješio problem. 

Cijelu emisiju moći ćete pogledati već sutra na KVorum.net

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…