Predstavnik opštine Kotor Varoš u posjeti opštini Prilep u Makedoniji

Autor: Slaven Šubara / Datum: 01.03.2017. 22:48

Ambasador Bosne i Hercegovne u Republici Makedoniji, Lepa Babić je 28. februara 2017. godine zajedno sa predstavnicima opština iz Bosne i Hercegovine posjetila Opštinu Prilep. U ovoj delegaciji našao se i Boris Marković vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje u opštnini Kotor Varoš.

Osim Borisa Markovića u Makedoniji borave predstavnici lokalnih uprava iz Kotor Varoša, Banjaluke, Bijeljine i Nevesinja gdje učestvuju na seminarima za pisanje projekata koji se finansiraju iz pretpristupnih fondovima Evropske unije (IPA fondovi).

Cilj posjete je bio primjena pozitivnog iskustva Opštine Prilep u vezi iskorištavanja EU fondova i na koji način da se bolje iskoriste sredstva opština u realizaciji projekata u korist građana. Takođe je dogovorena i zajednička buduća saradnja biznis sektora.

Edukacija se održava u centru za razvoj “Pelagoniski planski region” u opštini Bitolj.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…