Predstavom “Ah, ta ljubav” nastavljen “Varoš fest”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 25.10.2016. 08:09

U okviru “Varoš festa”, večeras je odigrana predstava “Ah, ta ljubav” u izvođenju lokalnog Amaterskog dramskog pozorišta “Jovan Sterija Popović”. Muzičko-scenska predstava, u kojoj je učestvovalo četrdesetak glumaca, plesača i muzičara, govori o kulturi u lokalnim zajednicama koju je neophodno podići na viši nivo, kao i o željama i mogućnostima mlađih naraštaja da učine korjenite promjene u društvu.

Predstavu je režirao dramski pedagog Novica Bogdanović, muziku je komponovao Sandi Popović, a sedam mjeseci su je pripremali mladi glumci Amaterskog dramskog pozorišta “Jovan Sterija Popović”, koje djeluje u okviru Doma kulture “Miroslav Miro Pejović”.

Dajana Tepić, koordinator Doma kulture “Miroslav Miro Pejović”, rekla je da je ovaj projekat fokusiran na stvaranje mogućnosti i podsticanje mladih iz različitih etničkih zajednica da se aktivno uključe u očuvanje svog kulturnog nasljeđa, izgradnju razumijevanja i upoznavanje sa kulturnom baštinom.

Drugi festival omladinskih pozorišta u Kotor Varošu biće nastavljen sutra, kada će Banjalučki “DIS teatar” odigrati “Jezgro napetosti”, autorski projekat Stevana Šerbedžije, a mladi glumci ovog teatra predstaviće se sa scenskom fantazijom “Sa one strane ulice”.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…