Predstavom "Ždrepci" otvoren ´Varoš fest´

Autor: Slaven Šubara / Datum: 22.10.2018. 08:25

´Ždrepci´ teatra ´Harlekin´ iz Slovenije otvorili su četvrti festival omladinskih pozorišta ´Varoš fest´.

Riječ je o komediji rađenoj po motivima teksta Stevana Koprivice, a u režiji Novice Bogdanovića.

"Predstava je lepršava komedija o dva nestašna umirovlјenika u Staračkom domu. Evropsku uniju je zahvatila kriza i lјudi se snalaze na različite načine da prežive", rekao je Bogdanović.

U predstavi igraju slovenački glumci Neno Muždeka i Mitja Kranjc (Cicko i Micko), koji pokušavaju da zarade otvarajući vruću liniju za zabavu.

"Neobične i smiješne situacije i brilјantna igra dvojice slovenačkih glumaca, gdje nema jezičke barijere, nije ostavila ravnodušnom ni kotorvarošku publiku", istakao je Bogdanović.

"Varoš fest" se nastavlјa sutra kada će mladi glumci domaćeg amaterskog dramskog pozorišta "Jovan Sterija Popović" premijerno izvesti predstavu "Ničim izazvani".

Ovogodišnji "Varoš fest" će trajati do 28. oktobra i na njemu će nastupiti više od stotinu muzičara i mladih glumaca iz Slovenije, Srbije i BiH.

Festival organizuju Dom kulture "Miroslav - Miro Pejović" iz Kotor Varoša i Centar za kulturu, sport i informisanje, a ulaz je besplatan za sve predstave.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…