Premijerka uručila plakete za dva kotorvaroška preduzeća

Autor: Slaven Šubara / Datum: 28.12.2017. 16:44

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović je danas u Administrativnom centru Vlade Srpske uručila plakete brojnim odgovornim poreskim obveznicima za doprinos očuvanju finansijske stabilnosti Republike Srpske, među kojima su kompanije iz Kotor Varoša tvornica obuće “Sportek” i preduzeće koje se bavi obradom metala “Sim tehnik” iz Zabrđa

“Sportek” je nagrađen u oblasti obućarske i tekstilne industrije, dok je “Sim tehniku” priznanje pripalo u kategoriji metalske i elektroindustrije.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla da Vlada i socijalni partneri treba zajedno da rade na jačanju Srpske, ističući da su u tome važna razvojna karika poslodavci i poslovna zajednica.

Cvijanovićeva je rekla novinarima da je Srpska mnogo stabilnija u ekonomskom, finansijskom i političkom smislu uprkos svim ranijim preprekama, finansijskim blokadama i političkim pritiscima sa različitih adresa.

Predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Dragutin Škrebić rekao je danas da ta organizacija nikada nije podržavala poslodavce koji ne plaćaju poreze i doprinose i zakidaju radnike za njihova zakonska prava. Škrebić je, s druge strane, čestitao nagrađenim privrednicima i poreskim obveznicima kojima je premijer Srpske Željka Cvijanović danas u Administrativnom centru Vlade uručila plakete jer su redovni uplatioci poreza i doprinosa.

"Željeli smo da ih podržimo i promovišemo ovim nagradama. Ranije su me kao poslodavca boljele izjave zvaničnika da poslodavci ne plaćaju obaveze. Svaki poslodavac ima ime i prezime", rekao je Škrebić, koji je danas učestvovao u panelu "Zajedno za jaču Srpsku" u organizaciji Vlade Srpske i Unije udruženja poslodavaca.

Nagrade su dobili i “M:tel”, GP “Krajina” Banjaluka, NLB banka, “Mlijekoprodukt” Kozarska Dubica i druga uspješna preduzeća koja redovno izmiruju obaveze prema državi.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…