Preminuo velikan kotorvaroškog novinarstva Duško Kerezović

Autor: Slaven Šubara / Datum: 24.05.2018. 13:33

U Kotor Varošu je u 80. godini preminuo Duško Kerezović, dugogodišnji hroničar i istaknuti društveno-politički, kulturni i sportski radnik ove lokalne zajednice.

Rođen je u Vrbanjcima kod Kotor Varoša 1938. godine. Osnovnu školu i nižu realku završio je u rodnom mjestu, a srednju i višu Poljoprivrednu školu u Banjaluci.

U Kotor Varošu je obavljao niz odgovornih funkcija, radeći u prosvjeti, privredi i opštinskoj upravi, a novinarstvom se bavio punih 60 godina.

Prvi tekst je napisao 1958. godine za banjalučke "Krajiške novine" /"Glas"/, da bi kasnije decenijama pisao za "Glas Srpske", Radio Banjaluku, "Večernje novosti", Srnu i druge.

Za doprinos razvoju i aformaciji Kotor Varoša i Kotorvarošana od lokalne zajednice 2010. godine povodom Dana opštine 24. aprila dobio je najveće društveno priznanje - Plaketu Kotor Varoša.

Duško Kerezović će biti sahranjen sutra u 14.00 časova na groblju Bare u Kotor Varošu.

Redakcija portala KVorum.net upućuje iskreno saučešče porodici.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…