Presuda specijalcima MUP-a: Maliću, Popoviću i Parašu po 11 godina zatvora

Autor: Slaven Šubara / Datum: 29.05.2017. 16:40

U Okružnom sudu u Banjaluci danas je izrečena presuda Vladanu Maliću, Goranu Parašu, Aleksandru Popoviću i Olegu Bandi zbog pljačke blindiranog kombija

Vladanu Maliću, Aleksandru Popoviću, Paraš Goranu po 11 godina zatvora i Olegu Bandi 9 godina zatvora.

Republički tužilac Republike Srpske Živana Bajić u završnoj riječi je rekla da je optužnica u potpunosti dokazana i tražila je da se optuženi oglase krivim i kazne u skladu sa zakonom.

- Kao specijalci, optuženi su bili posebno obučeni za postupanje u kriznim situacijama, a veštine koje su stekli iskoristili su za izvršenje krivičnog djela, čime su grubo narušili ugled MUP RS i izneverili poverenje građana. Djelo su počinili usred dana na auto-putu, pucajući pancirno zapaljivom municijom, čime su ugrozili živote radnika "Sektor sekjuritija", ali i svih učesnika u saobraćaju - rekla je Bajićeva.

U ovom predmetu, prošle godine osuđen je radnik "Sektor sekjuritija" Danijel Kuzmić na tri godine zatvora, a specijalci MUP-a Goran Јanjuz i Željko Inđić na po šest mjeseci zbog učešća u pljački. Ove kazne izrečene su im na osnovu sporazuma o priznanju krivice.

Izvor: RTRS

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…