Prezentovani rezultati projekta “Jačanje lokalne demokratije”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 23.06.2016. 11:12

U Kotor Varošu danas su, u prisustvu načelnika opštine Dalibora Vučanovića i predstavnika UNDP-a, prezentovani rezultati projekata civilnog društva koji su finansirani u okviru projekta "Jačanje lokalne demokratije - Lod četiri".

Koordinator za investicije i grantove u projektu iz UNDP-a Sanja Bokun rekla je novinarima da je u opštini Kotor Varoš putem dva javna poziva realizovano sedam ugovora u iznosu od 127.000 KM. 

Ove i prošle godine implementirani su projekti "Izrada registra divljih deponija opštine Kotor Varoš", "Planinarsko-ekološka škola", "Omladinsko-ekološka inicijativa", "LJubav prema glumi-ljubav prema ljudima", "Obrazovanje i informisanje jednako za sve", "Očuvanje tradicionalne pjesme i igre" i "Unapređenje afirmacije mladih i njihovog angažmana na području opštine Kotor Varoš". 

"Zadovoljni smo implementacijom projekata, a pogotovo zbog činjenice da su u većini njih obrađene ekološke teme", rekla je Bokunova. 

Načelnik opštine Kotor Varoš Dalibor Vučanović naglasio je da je ovaj projekat nastavak uspješne saradnje UNDP-a, EU i drugih međunarodnih organizacija sa opštinskom upravom s ciljem učešća građana u jačanju lokalne demokratije. 

"Raduje me podatak da su mladi inicijatori ovih projekata, što će značajno doprinijeti razvoju civilnog društva i opštine Kotor Varoš", rekao je Vučanović. 

Projekat "LOD" provodi UNDP, a finansira EU iz sredstava IPA u iznosu 2.000.000 evra, radi doprinosa demokratskoj stabilizaciji, pomirenju i daljem razvoju BiH podrškom odabranim opštinama u uspostavljanju boljih odnosa između lokalnih vlasti i civilnog društva. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…