Prijem za šampiona Balkana Borislava Bogdanića

Autor: Slaven Šubara / Datum: 06.09.2018. 11:23

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan organizovao je danas prijem za člana lokalnog Džudo kluba ´Mladost´ Borislava Bogdanića koji je osvojio zlatnu medalјu na Balkanskom prvenstvu u Kavadarcima (Makedonija).

Sakan je pohvalio Bogdanićeve rezultate u ovoj godini, ali i ostalih kotorvaroških džudista predvođenih trenerom Sejdom Tatarom, koji su istinski sportski ambasadori opštine Kotor Varoš.

"Svojim radom i zalaganjem oni ostvaruju izvanredne rezultate i zato sam iskoristio priliku da Bogdanića novčano nagradim za uspjeh na Balkanijadi, ali i za medalјe koje osvaja u kontinuitetu, jer on na najbolјi način predstavlјa našu lokalnu zajednicu", istakao je Sakan i uručio Bogdaniću 500 KM.

Bogdanić je u kategoriji do 100 kilograma u borbi za zlatnu medalјu savladao grčkog reprezentativca Simeona Georgiadisa, a prethodno je u polufinalu bio bolјi od Crnogorca Dimitrija Vukotića. Takođe, Bogdanić je kao kao član mješovite reprezentacije BiH osvojio zlatnu medalјu.

"Na prošlogodišnjoj Balkanijadi sam osvojio bronzu i na taj način stekao neophodno iskustvo, što mi je pomoglo da skoncentrisano uđem u meč za zlatnu medalјu, koji sam riješio u svoju korist iponom u produžetku", istakao je Bogdanić i dodao da mu podrška Sakana znači mnogo u njegovoj karijeri.

Bogdanić je na ovaj način ostvario najveći uspjeh u istoriji kotorvaroškog džudoa i pokazao da je jedan od najvećih majstora ovog sporta u Republici Srpskoj.

Trener Džudo kluba "Mladost" Sejdo Tatar upoznao je načelnika opštine o činjenici da ovaj klub postoji od 1976. godine i da je ovo osma medalјa sa balkanskih prvenstava, druga u seniorskoj konkurenciji.

"Džudo je izuzetno skup sport i zahvalio bih načelniku što je prepoznao naš trud i rad u kontinuitetu, a vjerujem da smo sa 98 osvojenih medalјa ove godine opravdali ukazano povjerenje", naglasio je Tatar.

 

 

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…