Prijem za Marića i Petkovića

Autor: Slaven Šubara / Datum: 06.07.2016. 12:20

Načelnik opštine Kotor Varoš Dalibor Vučanović danas je, povodom obilježavanja jubileja – 90 godina Fudbalskog kluba “Mladost”, organizovao prijem za Tomu Marića, savjetnika za odnose s javnošću ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpske i generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srpske Rodoljuba Petkovića.

Vučanović je upoznao sportske radnike o manifestacijama koje su planirane u okviru proslave jubileja, kao i činjenici da je mini trg ispred stadiona na kojem svoje utakmice igra “Mladost” dobio naziv po legendarnom treneru Miljanu Miljaniću.

“Početkom septembra biće održana svečana akademija, planirano je da se odštampa odgovarajuća publikacija i da se odigra prijateljska utakmica, čime bi se na dostojanstven način obilježilo decenijsko trajanje ovog izuzetno popularnog kluba”, istakao je Vučanović.

Prema riječima Marića, resorno ministarstvo će pružiti znatnu podršku, jer to ovaj kolektiv zaslužuje zbog kontinuiranog rada u proteklih 90 godina, ali i zbog fudbalofila Miljana Miljanića i njegove povezanosti sa Kotor Varošem.

“Kada je knjiga `Miljan, ljudi i vrijeme`, čiji sam autor, ugledala svjetlost dana, Miljanić je insistirao da poslije Banjaluke ona bude promovisana u Kotor Varošu, jer je istinski volio ovaj grad”, rekao je Marić.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske Rodoljub Petković, koji je jedan dio igračke karijere proveo u redovima “Mladosti”, ponosan je na ovaj jubilej i činjenicu da su vrhunski fudbaleri ponikli u ovom kraju.

“Mateo Kovačić, Senijad Ibričić, braća Modić, samo su neki od fudbalera koji potiču iz ovog grada i naša je obaveza da damo svoj doprinos u organizaciji brojnih manifestacija”, naglasio je Petković i izrazio zadovoljstvo što je Miljan Miljanić postao dio životne svakodnevice Kotor Varoša.

Predstavnici resornog ministarstva i Fudbalskog saveza Republike Srpske posjetili su Trg Miljana Miljanića i stadion, gdje su razgovarali sa rukovodstvom kluba o ambicijama u novoj sezoni.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…