Prijem za bronzanog džudistu Bogdanića

Autor: Slaven Šubara / Datum: 12.09.2017. 12:12

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan organizovao je danas prijem za člana lokalnog Džudo kluba "Mladost" Borislava Bogdanića, osvajača bronzane medalje na Balkanskom prvenstvu u Skoplju.

Sakan je pohvalio Bogdanićeve rezultate u ovoj godini, ali i ostalih kotorvaroških džudista predvođenih trenerom Sejdom Tatarom, koji su istinski sportski ambasadori opštine Kotor Varoš. 

"Svojim radom i zalaganjem oni ostvaruju izvanredne rezultate i zato sam iskoristio priliku da Bogdanića novčano nagradim za uspjeh na Balkanijadi, ali i za medalje koje osvaja u kontinuitetu, jer on na najbolji način predstavlja našu lokalnu zajednicu", istakao je Sakan i uručio Bogdaniću novčani iznos od 500 KM.
Bogdanić je u kategoriji do 100 kg u borbi za bronzanu medalju savladao makedonskog reprezentativca Semira Avdića, a prethodno je u polufinalu poražen od Crnogorca Danila Pantića kaznenim poenom.
"Nakon Evropskog kupa u Dubrovniku i Evropskog prvenstva u Varšavi stekao sam neophodno iskustvo na međunarodnoj sceni i to mi je pomoglo da skoncentrisano uđem u meč za bronzanu medalju, koji sam sasvim zasluženo riješio u svoju korist", istakao je Bogdanić i dodao da mu podrška načelnika Sakana znači mnogo u njegovoj karijeri. 
Bogdanić je poslije titule seniorskog prvaka BiH ostvario najveći uspjeh u istoriji kotorvaroškog džudoa i pokazao da je jedan od najvećih majstora ovog sporta u Republici Srpskoj.
Trener Džudo kluba "Mladost" Sejdo Tatar upoznao je načelnika opštine o činjenici da ovaj klub egzistira od 1976. godine i da je ovo sedma medalja sa balkanskih prvenstava, ali prva u seniorskoj konkurenciji.
"Džudo je izuzetno skup sport i zahvalio bih načelniku što je prepoznao naš trud i rad u kontinuitetu, a priliku da potvrdi ovaj rezultat Bogdanić će imati 23. septembra na Evropa open turniru u Beogradu", naglasio je Tatar.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…