Prijem za kotorvaroške džudiste i karatistu Kneževića

Autor: Slaven Šubara / Datum: 22.03.2017. 14:56

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan organizovao je danas prijem za članove Džudo kluba „Mladost“ Kotor Varoš, osvajače zlatnih i bronzanih medalja na prvenstvu BiH, i šampiona Republike Srpske u karateu Nemanju Kneževića, člana Karate kluba „Ipon“.

Načelnik Sakan je pohvalio rezultate kotorvaroških džudista i karatista, koji su istinski sportski ambasadori opštine Kotor Varoš.

„Svojim radom i zalaganjem oni ostvaruju izvanredne rezultate i zato sam iskoristio priliku da ih novčano nagradim za uspjehe koje su postigli, ali i da ih podržim u nastojanju da našu lokalnu zajednicu dostojno predstavljaju na predstojećim evropskim  takmičenjima“, istakao je Sakan i dodao da je iz budžeta opštine za rad sportskim klubova za 2017. godinu izdvojeno 80.000 KM.

Trener Džudo kluba „Mladost“ Sejdo Tatar je upoznao načelnika Sakana sa činjenicom da ovaj klub egzistira od 1976. godine i da svake godine osvajaju pregršt medalja na raznim turnirima, ali i da su neophodna veća izdvajanja kako bi se pružila šansa talentovanim džudistima da učestvuju na međunarodnim takmičenjima.

„Džudo je izuzetno skup sport i zahvalio bih se načelniku što je prepoznao naš trud i rad u kontinuitetu, a novčanu nagradu ćemo iskoristiti za nabavku novih kimona“, naglasio je Tatar.

Džudista Borislav Bogdanić se okitio zlatnom medaljom na šampionatu BiH u Travniku, a pored njega još dvije seniorke Dragana Savanović i Selena Varošić su osvojile bronzane medalje u svojim kategorijama, čime su upotpunile dobar nastup članova „Mladosti“ u Travniku.

„1. aprila me očekuje nastup na Evropskom kupu u Dubrovniku, zatim ću odraditi jedan dio priprema u Beogradu, kako bi što spremnije dočekao Evropski šampionat u Varšavi, gdje ću odmjeriti snage sa vrhunskim takmičarima“, poručio je Bogdanić.

Seriju odličnih rezultata džudista zaokružio je proteklog vikenda Drago Slavnić, koji je postao kadetski prvak Republike Srpske na Palama.

Karatista Nemanja Knežević je aktuelni šampion Republike Srpske i odličnu formu želi potvrditi na prvenstvu BiH u Sarajevu, a nakon toga i na Balkanskom šampionatu.

„Karate je i zvanično od 2020. godine olimpijski sport i velike su šanse da budem dio reprezentativnog tima koji će nastupiti u Tokiju“, istakao je Knežević.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…