Prikazan film "Lica Lafore"

Autor: Slaven Šubara / Datum: 03.10.2018. 08:01

Višestruko nagrađivani film "Lica Lafore" autora Denisa Bojića rađen u produkciji RTRS-a, prikazan je Kulturnom centru Kotor Varoš.

Projekcija je organizovana u saradnji Centra za socijalni rad Kotor Varoš, Centra za porodicu "Kuća Radosti" i Kulturnog centra Kotor Varoš.

Brojni građani opštine Kotor Varoš imali su priliku pogledati potresnu sudbinu porodice Gajić i njihovu višegodišnju nadljudsku borbu za pronalazak lijeka protiv Laforine bolesti od koje su oboljele njihove kćerke Tatjana i Milana.

Film "Lica Lafore" prikazan je na brojnim međunarodnim filmskim festivalima kao i medicinskim fakultetima i zdravstvenim ustanovama, između ostalog i na 32. kongresu epileptologa u Barseloni te u farmaceutskoj kompaniji "Ionis Pharmaceutical" u San Dijegu.

Ovaj prvi dugometražni film iz BiH koji se bavi temom rijetkih bolesti dobio je i institucionalno priznanje te je prikazan u Evropskom parlamentu u Strazburu, Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH.

U narednom periodu "Lica Lafore" očekuju filmski festivali i specijalne projekcije u Skoplju, Berlinu, Krasnodaru i Torinu.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…